Ced Primer Pro Collator

Be the first to review this product

SEK2,150.00

Quick Overview

PRIMER-PRO från Double-Alpha är ett unikt nytt tillvägagångssätt för hantering av primers, och lösningen som handladdare har väntat på!
Som alla handladdare väl vet kan manuell fyllning av primerrör vara det mest tidskrävande och försvårande steget i hela omladdningsprocessen, och det finns få bra automatiserade lösningar.
Tills nu!
PRIMER-PRO från Double-Alpha är en innovativ patentsökt design som avviker från den traditionella vibrationsskålslösningen som används av alla andra automatiserade primerrörsmaskiner. PRIMER-PRO använder en lösning av kollatortyp där primrarna tillåts komma ut ur skålen genom 20 exakt formade kanaler, ENDAST om de är orienterade i rätt riktning (mothållssidan uppåt). Om de är åt fel håll, kommer de inte att passera genom kanalen, utan snarare glida tillbaka in i skålen när deras kanal når toppen av rotationen, för att komma in igen senare, korrekt orienterade.
Denna design av avvisande typ gör det praktiskt taget omöjligt för en primer att komma in i utgångskanalen om den är felaktigt orienterad, vilket gör den här enheten extremt pålitlig. Under utvecklingen körde vi många framgångsrika tester där 100 rör fylldes (10 000 primers matade) utan en enda upp-och-ned primer!
När primrarna glider ner i den täckta utgångsrännan passerar de genom en optisk sensor som räknar dem och stoppar kollatorn när 100 primers har räknats in i primerröret. Det elektroniska processorkortet övervakar också sensorn och är programmerat att stoppa kollatorn om, av någon anledning, primers hänger upp på utgångshålet och staplas upp längs rampen. Kollatorn kommer att stoppas innan primers staplas hela vägen upp och blockerar kollatorn. I ett sådant fall kommer lysdioden att blinka snabbt för att indikera att det finns ett problem. När den väl är rensat, trycker du på startknappen igen kommer sorteraren att köras och räkningen fortsätter där den stoppades. Eller alternativt, ett långt tryck på knappen startar räkningen på nytt.
En av de mest innovativa designlösningarna för PRIMER-PRO är Output Actuator Arm, som aktiveras av ett spaksystem från Timing Disk längst ner på Collator Assembly. Denna utmatningsmanöverarm för primrarna från botten av rampsliden, flyttar dem till ovanför utgångshålet, håller dem där i en bråkdel av en sekund för att säkerställa att de är statiska, horisontella och stabila, och dras sedan tillbaka för att låta primern falla rent ner i det väntande primerröret. Denna dynamiska lösning för utgångshålet minskar avsevärt risken för att primers hänger upp när de kommer ut i röret, ett problem som är vanligt med andra automatiska primer fillers.

Ced Primer Pro Collator

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.